Inkluzivna predstava i kreativna radionica na Etno festivalu Banatska priča u Zrenjaninu

29.09.2014_2 29.09.2014_1Centar za razvoj civilnog društva predstavio se inkluzivnom predstavom i kreativnom radionicom 27. septembra na Etno festivalu Banatska priča u Zrenjaninu. Mladi sa i bez invaliditeta izveli su predstavu „Nema veće jednakosti od sunčeve svetlosti“ koju su pripremili sa Mirjanom Šajtinac, doajenkom Lutkarske scene zrenjaninskog pozorišta, po tekstu Radivoja Šajtinca. Brojni posetioci festivala, a naročito najmlađi, uživali su u predstavi, kao i u kasnijem druženju sa glumcima. Na kreativnoj radionici polaznici inkluzivnih radionica Centra učili su sugrađane kako se prave različite origami figure i figure od balona koje su dobili na poklon.

Zrenjanincima je predstavljena i kampanja za podršku deci i mladima sa invaliditetom kroz uvođenje29.09.2014_4 29.09.2014_3 usluge lični pratilac deteta u Zrenjaninu koju Centar za razvoj civilnog društva sprovodi uz podršku Trag fondacije, u okviru programa Javno zastupanje za socijalne reforme.

 Mladi sa i bez invaliditeta koji učestvuju u inkluzivnim radionicama, kao i njihovi roditelji i prijatelji, ovom prilikom su još jednom pokazali da osobe sa invaliditetom uz podršku okruženja mogu i treba ravnopravno da učestvuju u različitim aktivnostima zajednice.