ŠKOLA INTERKULTURALIZMA

U okviru naše druge Škole interkulturalizma u periodu od 24. januara do 16. februara 2019. održaćemo tri trodnevne radionice u Nišu, Novom Pazaru i Boru. Tema kojom će se baviti jeste nasilni ekstremizam kod mladih.

Mladi polaznici Škole iz ova tri grada biće u prilici da čuju, između ostalog, i uvodna predavanja: Konflikti – podizanje kritičke svesti, Ekstremizam i mainstream politika, Oblici ekstremizma u Srbiji, MI I ONI – Migrantska kriza, MI I ONI – Islamofobija i hidžab, MI I ONI – Slučaj Temerin, Ekstremizam – teorijsko određenje i primeri, Odnos političara iz matice političkog života Srbije prema krajnjoj desnici od 1990. do danas, Navijački desničarski ekstremizam kao najopasniji oblik ekstremizma u Srbiji, Anticiganizam, Ekstremizmi upereni protiv Roma, Moji bližnji – verske manjine u Srbiji, Moji bližnji – verski identitet u očuvanju nacionalnog, Moji bližnji – nepovlašćeni na udaru.

Predavači su Vladimir Ilić, Jovo Bakić, Osman Balić, Draško Đenović, Aleksandra Marković.

Radionice organizujemo u sklopu projekta Ne računaj na mene! Suzbijanje nasilnog ekstremizma kroz interkulturalno obrazovanje mladih, uz podršku Misije OEBS u Srbiji.