Državni sekretar Ivana Kovačević predstavila Konkurs za omladinske volonterske akcije u Srednjebanatskom okrugu

07.06.2011Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević predstavila je Konkurs za finansiranje do 139 omladinskih volonterskih akcija u 25 okruga Srbije na konferenciji za medije u utorak 7. juna u Zrenjaninu.

Ivana Kovačević je naglasila da je želja Ministarstva omladine i sporta da se mladima iz manjih sredina pruži šansa da dobiju sredstva pa se zbog toga konkurs sprovodi po okruzima.

Ovaj konkurs u Srednjebanatskom okrugu sprovodi u ulozi resurs centra Udruženje građana “Centar za razvoj civilnog društva”, koje je raspisalo konkurs za finansiranje pet omladinskih volonterskih akcija u iznosu do 100.000 dinara po akciji. Pored državne sekretarke, na promociji konkursa su govorili Alisa Halak i Vladimir Đurić ispred “Centra za razvoj civilnog društva”, koji su takođe davali potrebne informacije prisutnima.

Ovu godinu je Evropska komisija proglasila za Evropsku godinu volontiranja, a pored toga, ovaj konkurs se sprovodi u okviru obeležavanja Međunarodne godine mladih koju su proglasile Ujedinjene Nacije i koja traje do 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.