Konferencija za novinare Zemlje Zapadnog Balkana i Višegradske grupe: Transparentnost u donošenju zakona

Centar za razvoj civilnog društva organizuje konferenciju za novinare Zemlje Zapadnog Balkana i Višegradske grupe: Transparentnost u donošenju zakona, 29. aprila 2014, u Medija centru u Beogradu.

Tema konferencije je (ne)transparentnost u procesu donošenja zakona u regionu, iskustva iz zemalja Višegradske grupe, kao i uloga i doprinos građanskog društva u procesu povećanja legislativne transparentnosti. Biće predstavljen i zbornik tekstova Ka većoj otvorenosti zakonodavnih procesa u zemljama Zapadnog Balkana.

Učesnici konferencije:

Zoltán Varga-Haszonits, zamenik ambasadora Mađarske

dr Reményi Péter, Institut za geostrateško istraživanje transnacionalnog razvoja, Mađarska

Tamara Zrnović, Helsinški komitet za ljudska prava u Republici Srpskoj

Đorđije Brkuljan, Centar za demokratsku tranziciju, Crna Gora

Snežana Ilić, Centar za razvoj civilnog društva, Srbija

Simultani prevod je obezbeđen.

Konferencija se održava u okviru projekta Povećanje legislativne transparentnosti u zemljama Zapadnog Balkana koji CRCD realizuje uz podršku Višegradskog fonda i u partnerstvu sa Institutom za geostrateško istraživanje transnacionalnog razvoja (Mađarska), Helsinškom fondacijom za ljudska prava (Poljska), 1. slovačkim neprofitnim servis centrom (Slovačka), Helsinškim komitetom za ljudska prava u Republici Srpskoj (Bosna i Hercegovina), Centrom za demokratsku tranziciju (Crna Gora) i Institutom za razvoj zajednice (Makedonija).