Mi to ovako

13.03.2013_1Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) organizovao je 13. marta 2013. promociju projekta Mi to ovako koji je realizovan od avgusta 2012. uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Mladi sa i bez invaliditeta su se tokom ovog projekta družili, stvarali i učili na kreativnoj, plesnoj, dramskoj, kao i radionicama stonog tenisa i gestovnog govora.

Na završnoj večeri u Kulturnom centru Zrenjanina učesnici projekta pred oko 200 posetilaca izveli su predstavu Zamislite deco rađenu po tekstu Duška Radovića. Naši mladi glumci su, uz podršku Mirjane Šajtinac, doajenke Lutkarske scene Narodnog Pozorišta Toša Jovanović, osmislili predstavu i samostalno izradili rekvizite. Za većinu njih ovo je bio prvi izlazak na scenu.

Istovremeno, izloženi su i radovi sa kreativnih radionica: šalovi štrikani prstima, lampe, magneti, predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom i dr.

U sklopu svog omladinskog programa, CRCD od 2009. godine organizuje radionice za mlade sa i bez invaliditeta. Kroz druženje i zajednički rad oni se međusobno upoznaju i uče jedni o drugima, čime se doprinosi smanjivanju predrasuda i društvenom uključivanju osoba sa invaliditetom.13.03.2013_2