Obuka o pisanju predloga projekata – Mladi su zakon

Obuka o pisanju predloga projekata održana je u organizaciji Centra za razvoj civilnog društva 24. i 25. juna 2011. godine. Ova dvodnevna obuka je organizovana za predstavnike 10 omladinskih organizacija i neformalnih grupa iz Srednjebanatskog okruga čije su projektne ideje najbolje ocenjene na Konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih akcija.

Konkurs su raspisali Ministarstvo omladine i sporta i Centar za razvoj civilnog drustva – resurs centar za Srednjebanatski okrug. Nakon što su stekli osnovna znanja i dobili praktične savete iz oblasti pisanja i upravljanja projektima, predstavnici omladinskih grupa konkurišu sa finalnim verzijama projektnih ideja, od kojih će pet biti finansirano u Srednjebanatskom okrugu.

Nakon odabira pet akcija od strane Komisije, formirane od predstavnika Resurs centra, Kancelarija za mlade i medija iz Srednjebanatskog okruga, Centar za razvoj civilnog društva će omladinskim grupama pružiti svu potrebnu tehničko-stručnu i finansijsku pomoć pri realizaciji projekata.